KAŞE

Kaşe Nedir?

Kaşe onay aşamasına gelen dokümanlar için mutlaka kullanılması gereken kanuni bir zorunluluktur. Bunun yanında kaşe, resmi yazışmalarda dokümanların altında şirket kimliğimizi çok çabuk ifade edebildiğimiz pratik bir araçtır. Kurumların, işletmelerin, esnafın fatura, yazışma, dilekçe, basılı evrakları gibi işlerinde iş yeri ve kurum bilgilerini tekrar tekrar elle yazarak değil, bu işlemi kolaylaştırmak için, bu bilgileri lastik, kauçuk gibi gereçlere mühür, damga yapılarak daha hızlı yapılması kolaylaştıran üründür.

Kaşe Çeşitleri?

Flaşh Sistem

Flash sistem, Polimer sistem kaşe üretiminde kullanılmakta olan hiç bir yardımcı malzemeye ihtiyaç duyulmayan ve dünyada kabul görmüş en mükemmel ve en süratli kendinden mürekkepli bir kaşe sistemidir. Bu yüzden flash sistem kaşeler, kaşe içerisinde döner mekanizmaya ihtiyaç duymazlar. Ayrıca kendinden mürekkepli bir kaşe sistemi olması, üreticiye renkli kaşe yapma olanağı sunar. Polimer sistem kaşe üretiminde kullanılmakta olan (polimer, havuz bandı, taşlanmış asetat, yıkama solüsyonu, kaplama selefonu, sertleştirme solüsyonu) gibi hiç bir yardımcı malzemeye ihtiyaç duyulmayan mükemmel bir kaşe üretim sistemidir.

Polimer Sistem (Silikonlu )

Kaşe nasıl yapılır dediğimizde aslında kaşenin metin yazılı olan kaşe lastiği kısmı akla gelmektedir. Öyle ise kaşe lastiği nasıl yapılır demek daha doğru olur. Kaşe lastiği yapımında, kaşe lastiğine uygun polimer malzemesi kullanılır. Uygulanacak metin önce yazıcıdan bastırılır. Basılan metin daha sonra film üzerine Kaşe yapımında kullanılan özel cihazlar yoluyla pozlandırılır. Daha sonra bu pozlandırılmış negatif filmler yine özel cihazlar yardımıyla sıvı polimeri pozlandırarak kaşe metinlerinin küçük bir tabela şeklinde lastik üzerine uygulanmasını sağlar. Daha sonra bu tabela kesilip kaşe makinelerine monte edilir ve kaşeniz kullanıma hazırdır.

Lazerli Sistem

Yazacağımız yazının bilgisayarda tasarımı hazırlanıyor, hazırlanan tasarım bilgisayara bağlı dijital yazıcı gibi, lazer programına aktarılıyor, tasarım yazıcıda A-4 büyüklüğünde 2,3 mm. kalınlıktaki yanmaz Kauçuk levhanın üstüne lazerle aktarılıyor, tasarımdaki yazı ayna gibi ters basımı yapıyor, 3 dakikaya kadar süren bu sürede harfler ve rakamların etrafı lazerle traşlanıyor, lazerin işi bittikten sonra Kauçuk levha üstündeki toz fırça yardımıyla temizleniyor, daha sonra makinadan çıkardığı yanmaz kauçuk üstündeki tasarım yazısı su ve bezle iyice temizleniyor, devamında makasla kauçuk levhadan kesilip, kullanılacak olan kaşe makinasındaki yapışkanlı olan bölgeye yapıştırılıyor, otomatik kaşe makinasında mürekkepli ıstampa bölümü var,ve her seferinde yazılar buraya temas ettiğinden, seri bir şekilde çalışma yapılabiliyor,